Pages

Sos Salsa pentru pizza

duminică, 11 aprilie 2010

Ingrediente:

  • 2 linguri ulei de măsline, 
  • 1 ceapă mare tocată fin, 
  • 2-4 căţei de usturoi zdrobiţi, 
  • 4 căni roşii uscate la soare conservate, cu zeamă cu tot,
  • 1 lingură oregano uscat, 
  • 1 lingură busuioc tocat proaspăt (poate fi şi uscat), 
  • 1 frunză de dafin, 
  • 1 linguriţă zahăr, 
  • sare şi piper după gust

Mod de preparare:
Se trece prin ulei ceapa cam 5 minute, la foc moale, apoi se adaugă şi usturoiul, timp de încă 1 minut. Se mai pun roşiile, cu tot cu zeama lor, şi restul îngredientelor. Se reduce flacăra şi se lasă la înăbuşit timp de o oră, amestcând din când în când cu o lingură de lemn. Sosul obţinut trebuie să fie gros şi catifelat; se poate trece prin robot pentru obţinerea consistenţei dorite. Se obţin cam 3 căni de sos.

0 comentarii:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...