Ingrediente:
- 2 linguri ulei de măsline,
- 1 ceapă mare tocată fin,
- 2-4 căţei de usturoi zdrobiţi,
- 4 căni roşii uscate la soare conservate, cu zeamă cu tot,
- 1 lingură oregano uscat,
- 1 lingură busuioc tocat proaspăt (poate fi şi uscat),
- 1 frunză de dafin,
- 1 linguriţă zahăr,
- sare şi piper după gust
Mod de preparare:
Se trece prin ulei ceapa cam 5 minute, la foc moale, apoi se adaugă şi usturoiul, timp de încă 1 minut. Se mai pun roşiile, cu tot cu zeama lor, şi restul îngredientelor. Se reduce flacăra şi se lasă la înăbuşit timp de o oră, amestcând din când în când cu o lingură de lemn. Sosul obţinut trebuie să fie gros şi catifelat; se poate trece prin robot pentru obţinerea consistenţei dorite. Se obţin cam 3 căni de sos.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu