Pages

Aluat dopsit

duminică, 11 aprilie 2010

Ingrediente:

  • 400 g faina, 
  • 30 g drojdie, 
  • 1 lingura zahar, 
  • 1/4 litru apa calduta, 
  • 1 lingurita sare, 
  • 2 linguri ulei
Mod de preparare :
Din faina, drojdie, apa, sare si ulei se framanta un aluat, care se pune apoi la cald si se lasa la dospit o jumatate de ora. Se face apoi din aluat o painisoara mai mare sau patru mai mici. Se face o taietura in forma de cruce pe acestea, se presara cu faina si se pune din nou la dospit timp de o jumatate de ora. Se icalzeste cuptorul la 220C. Se framanta bine inca o data si se intinde in forma de placinta (una mare sau patru mici). Se unge bine o tava sau o forma pentru pizza, se pune aluatul intins, se trag marginile usor in sus pe peretii tavii, apoi se acopera cu ingrediente dupa gust. Se lasa in cuptor 20-25 de minute.

0 comentarii:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...