Pages

Pizza Vulpea Bucatar

duminică, 11 aprilie 2010

Ingrediente (pentru o tava de aragaz)
coca:

  • 1 cana apa calduta, 
  • 2 cani faina, 
  • 1 cubulet de drojdie proaspata, 
  • 1 varf de cutit cu sare
umplutura:
  • 150g sunca, 
  • 50g bacon, 
  • 150g mozzarela sau cascaval, 
  • 25g branza telemea, 
  • 100 ml sos de rosii, 
  • 1 cutie mica de ciuperci, 
  • 10 masline, 
  • 2 oua, 
  • 1 rosie,
  • 1 ardei, 
  • piper, 
  • oregano

Mod de preparare:
Se pune apa calduta si se dizolva drojdia si sarea. Se adauga 1,5 cani de faina, se amesteca, iar restul de faina se pune putin cate putin pana cand coca nu se mai lipeste de maini. Se pune undeva sus (pe dulapul suspendat), la caldura, sa creasca cam 60–90 minute. Se taie sunca, ciupercile, maslinele, rosia, ardeiul. Se pot amesteca cu ouale batute, sau se pot pune intregi deasupra. Cand coca este gata se intinde cu mainile date prin faina (sau pe planseta daca vreti) si se pune in tava data numai cu ulei. Se unge coca cu sos de rosii amestecat cu piper si oregano (daca e acrisor adaugati putin zahar) apoi se pun ciupercile, sunca, maslinele, branza. Se rade cascavalul si se orneaza cu rosie si ardei taiate felii. Se da la cuptor la foc mediu 25–35 de minute.

0 comentarii:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...