- sos de rosii,
- 500 g de rosii coapte,
- 400 g de mozzarella,
- ciuperci proaspete,
- sunca de praga,
- oregano,
- ulei de masline
aluat:
- 150 ml apa calda,
- 1/2 lingurita zahar tos,
- 1 lingurita drojdie uscata,
- 250 g faina,
- 3 linguri ulei de masline,
- 1 lingurita sare
Aluatul: Se pune intr-un castronel drojdia amestecata cu 1 lingura de faina, 3-4 linguri de apa calda si zahar pana se face ca o pasta, se acopera si se lasa pana se se umfla si face spuma. Intr-un castron se pune faina, in mijlocul ei se toarna amestecul de drojdie, uleiul, sarea si se amesteca, pentru a forma un aluat moale si elastic, daca trebuie se adauga si restul de apa. Se framanta bine, se lasa deoparte acoperit, sa dospeasca marindu-si volumul. Se poate lasa si la frigider de pe o zi pe alta. Cand vrem sa preparam pizza, intindem o foaie de marimea si forma dorita, pe care o punem intr-o forma unsa.
Mod de preparare : Se pune putin ulei de masline pe blat se presara cu putin oregano, apoi se pune putin sos de rosii si un strat de rosii curatate de coaja si taiate felii. Se pune un strat de felii subtiri de mozzarella, ciupercile proaspete si sunca de praga apoi se presara cu putin ulei de masline. Se pune la copt cca 20 minute pana branza se topeste si se amesteca cu rosiile si totul devine auriu.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu