pentru aluat:
- 350 g făină,
- 20 g drojdie,
- 40 g ulei de măsline
- 350 g rosii,
- 250 g mozzarella,
- ulei de măsline,
- 100 g cârnăciori tăiaţi rondele,
- câteva măslinefără sâmbure,
- busuioc,
- sare
Mod de preparare: După ce se frământă bine, aluatul se pune într-un loc cald, unde este lăsat să crească aproximativ două ore. Se întinde aluatul - grosime de maximum un centimentru - pe o tavă unsă cu ulei. Pe blat se pun rosiile stoarse si pasate cu o furculiţă. Se presară puţină sare si se mai lasă blatul 10 minute într-un loc cald. Pizza se coace apoi timp de 20 de minute si se adaugă mozzarella, cânăciorii si măslinele tocate solzisori. Puţin busuioc si ulei se presară pe deasupra pizzei. Înainte de a fi servită se mai pune 10 minute la cuptor.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu